Just Eat Takeaway verplettert conversie met hybride WhatsApp oplossing

by Lars | 27 maart 2023 | Blog

Wat als een groot deel van je sollicitanten slecht bereikbaar is per telefoon, maar dit wel een cruciale stap is in je proces? Wat als je veel kandidaten moet afwijzen omdat je heel vaak probeert te bellen zonder resultaat? En wat als je een hybride WhatsApp-oplossing ontwikkelt waarbij automation en lokale recruiters naadloos in één omgeving samenkomen om kandidaten vaker en sneller naar een hire te converteren?

Just Eat Takeaway en Joboti hebben samen hun tanden in dit vraagstuk gezet en de resultaten zijn verbluffend. 90% van de kandidaten neemt nu wél de telefoon op. De time-to-hire neemt af met 14%, en de conversie stijgt tot 50%. De 24/7 hybride WhatsApp-oplossing vlamt!

Voor het werven van couriers in de 13 landen waar Just Eat Takeaway actief is, is volumerecruitment aan de orde van de dag. Honderdduizenden sollicitanten verwerken op een persoonlijke manier, ondersteund met handige technologie. Dit is de basis voor de 24/7 hybride WhatsApp oplossing die Just Eat Takeaway in samenwerking met Joboti heeft ontwikkeld.

In Nederland wordt kandidaten de mogelijkheid geboden om meteen een afspraak met de recruiter in te plannen. In Spanje en Israël wordt eerst een Q&A-flow ingezet, waarbij de kandidaat 3 vragen krijgt. 3x ‘JA’ betekent hoogste prioriteit en deze kandidaten gaan direct door in de kalenderfunctionaliteit. Bij één of meer antwoorden met ‘NEE’ draagt de chatbot het gesprek over aan de recruiter om over te pakken. Deze kandidaten hebben lagere prioriteit en de recruiter kan met de kandidaat kijken welke mogelijkheden er zijn.

Wat was de impact van de case?

Het aantal kandidaten dat WhatsApp als voorkeurskanaal aangeeft, is de overgrote meerderheid. In veel landen heeft Just Eat Takeaway een zeer snel proces, waardoor je in korte tijd veel e-mail ontvangt met betrekking tot de volgende stap in het proces. Het gevolg kan zijn dat niet alle mails de juiste attentie krijgen, met het risico op uitval in het proces. Met WhatsApp gelooft Just Eat Takeaway in een oplossing waarbij alle communicatie in één overzichtelijke chat samenkomt.

Daarnaast is de bereikbaarheid van kandidaten een groot aandachtspunt. Een aanzienlijk deel van de doelgroep is jong, en per telefoon niet altijd goed bereikbaar op de momenten dat wij contact opnemen: op werkdagen tussen 10.00 uur en 18.00 uur. Toch is het voeren van een telefoongesprek van maximaal een kwartier voor Just Eat Takeaway een cruciale stap in het recruitmentproces. Dit is het moment dat de recruiter de kandidaat spreekt, de opgegeven gegevens naloopt, de baan wat meer in detail uitlegt en zorgt dat er een goede fit is op de basics (juiste fiets, beschikbaarheid, locatie en dergelijken), maar ook de zachte factoren.

Met deze oplossing is het telefonische proces sterk verbeterd. Een hogere first time right bij het bellen van kandidaten, wat zorgt voor een afname van afgewezen kandidaten met als reden ‘onbereikbaar’. Ook de conversie (tot +50% verbetering) en de time to hire (-14%). Daarnaast is het werk voor de recruiter veel leuker geworden: meer goede gesprekken, minder onnodige tijd besteden aan niet-opgenomen contactpogingen.

Deze klantcase is onze gezamenlijke inzending voor de Werf& Awards 2023 en is op deze website volledig te lezen.

Wil jij nou ook een succesverhaal met ons maken? Boek dan hier jouw persoonlijke demo.

Benieuwd hoe jij WhatsApp in kan zetten om je recruitment proces te optimaliseren?

Lees de whitepaper die je recruitment proces optimaliseert

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Joboti.nl - Whatsapp inzetten