Hoe de oplossingen van Joboti Florys Groep sterker maken

by Lars | 16 maart 2023 | Blog

‘Oplossingen die elkaar versterken’, dat is de tagline die te lezen valt op de website van Florys Groep. Tegelijkertijd is dat een credo dat goed bij Joboti past. Florys Groep had de wens om hun verschillende labels slimmer en doelgerichter te laten werken. Met dat vraagstuk kwam Maarten Monster, Marketing Manager bij Florys Groep, bij Joboti. Wat volgde was een gefaseerde integratie van verschillende Joboti-oplossingen.

Benieuwd naar het verhaal van Florys Groep? Lees dan snel verder!

Florys is ooit begonnen als een klein administratiekantoor en leverde diensten op het gebied van mens, werk en organisatie. Inmiddels gaat men onder de noemer Florys Groep en zijn ze uitgegroeid tot een bedrijf met een brede dienstverlening onder diverse labels. Deze recruitmentlabels (Intro Personeel, Brys, Irys en Bytes Recruitment) bieden een breed scala aan diensten en banen in onder andere de IT, zorg, sales & marketing en techniek.

Met zo’n diversiteit aan diensten en verscheidenheid aan kandidaten, is het voor de medewerkers van Florys Groep van belang dat ze snel kunnen communiceren. Maarten Monster, Marketing Manager bij Florys Groep, klopte aan bij Joboti om te zien of de oplossingen van Joboti Florys Groep en de bijbehorende labels verder zou kunnen helpen.

Hoe was de situatie bij Florys Groep en haar labels voordat jullie in zee ging met Joboti?

Maarten: “Voorafgaand aan de samenwerking tussen Florys Groep en Joboti, maakten onze recruitmentlabels Intro Personeel, Brys, Irys en Bytes Recruitment nog maar beperkt gebruik de mogelijkheden van WhatsApp en automations. Om slimmer en doelgerichter contact te leggen met onze kandidaten, zijn we in contact gekomen met Joboti. We zijn onze samenwerking gestart met de integratie van WhatsApp solliciteren binnen de vacatures van Intro Personeel, en hebben deze samenwerking vervolgens uitgebreid met een WhatsApp Jobalert, een automatische WhatsApp AVG-flow en uiteindelijk de Smart Inbox.”

Een implementatie kan soms een lastig proces zijn. Hoe is de implementatie bij Florys Groep verlopen?

“Tijdens de implementatie in ons ATS Bullhorn was het fijn dat we een korte lijn hadden met de developers bij Joboti”, vertelt Maarten. “Hierdoor konden we na een aantal minimale aanpassingen snel live met onze eerste Joboti-oplossingen. Doordat Joboti ook de recente status van kandidaten in onze database uitvraagt, kunnen intercedenten de kandidaten in onze database gerichter benaderen. De volgende stap binnen onze organisatie is de integratie van Smart Inbox. We verwachten dat dit een grote meerwaarde zal hebben voor onze collega’s in de communicatie via Whatsapp met kandidaten.”

Merk je iets van de toegevoegde waarde van de verschillende automations?

Maarten: “Door gebruik te maken van Joboti voor de uitvraag van AVG-toestemming en de actuele werkstatus, kunnen onze intercedenten gericht aan de slag met kandidaten die in onze database staan. Dit leidt aanwijsbaar tot meer succesvolle plaatsingen bij onze opdrachtgevers.“

Heb je nog een laatste laatste woord voor de twijfelaars?

“Wil je op een professionele manier gebruik maken van Whatsapp om in contact te blijven met je kandidaten en klanten? Dan raad ik onze partner Joboti zeker aan”, aldus een gedecideerde Maarten.

Wil jij nou ook een succesverhaal met ons maken? Boek dan hier jouw persoonlijke demo.

Benieuwd hoe jij WhatsApp in kan zetten om je recruitment proces te optimaliseren?

Lees de whitepaper die je recruitment proces optimaliseert

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Joboti.nl - Whatsapp inzetten