De succesformule van contact met kandidaten in 2023

blog
by Lars | 25 januari 2023 | Blog

Steeds maar weer een kandidaat proberen te bellen omdat die voor de zoveelste keer niet opneemt. Of maar weer eens een reminder sturen via de mail omdat je nog steeds geen reactie hebt mogen ontvangen van diezelfde kandidaat. Helaas is dit voor veel recruiters tegenwoordig de realiteit, maar via welk kanaal kun je tegenwoordig het beste contact hebben met kandidaten? 

Benieuwd naar welk kanaal je tegenwoordig het beste kan gebruiken? Lees dan snel verder!

Daar waar voorheen de uitspraak ‘een beller is sneller’ heerste in de wereld van recruiters, lijkt het wel alsof dit tegenwoordig de omgekeerde wereld is. Kandidaten vinden het tegenwoordig zelfs al bijna eng als zij gebeld worden door een onbekend nummer. 

De drempel die kandidaten ervaren bij gebeld worden, ervaart men ook bij het ontvangen van e-mails. Het is tegenwoordig zelfs bijna normaal om een rood ballonnetje met al je ongeopende e-mail te zien op je telefoon. Maar welk kanaal is nou het geheim achter succesvoller contact met jouw kandidaten? 

Het communicatiemiddel op de telefoon

Een telefoon is bijna niet meer weg te denken in het dagelijks leven. Dan zou je zeggen dat doordat de telefoon zo veel in je hand ligt, dat bellen het communicatiemiddel is, maar dat is toch echt niet zo. 

WhatsApp is het kanaal dat het meeste wordt gebruikt op de telefoon als communicatiemiddel. Zo telt WhatsApp bijna 13 miljoen gebruikers in Nederland, waarvan ongeveer 10 miljoen dagelijks actief is. Maar waarom is WhatsApp nou de sleutel voor het contact met kandidaten?

De drempel verkleinen

In vergelijking met bellen en e-mail is communiceren via WhatsApp een veel lagere drempel voor kandidaten. Zo zijn kandidaten doorgaans al erg actief op WhatsApp gedurende de dag en neemt deze manier van communiceren een hoop spanning weg. Daarnaast worden WhatsApp-berichten veel vaker geopend en wordt er veel sneller op gereageerd door kandidaten.

Misschien komt dit voor recruiters bekend voor, maar het inzetten van WhatsApp in het recruitmentproces gebeurt bij veel recruiters vaak nog te weinig. 

WhatsApp in het recruitmentproces

WhatsApp is dus het kanaal om tegenwoordig contact te hebben met kandidaten, maar kan dit ook makkelijk ingezet worden? Het antwoord daarop is simpelweg: ja! Met een WhatsApp Business account kun je gemakkelijk en snel contact hebben met kandidaten.

Benieuwd naar hoe je communicatie via WhatsApp zo efficiënt mogelijk kan laten verlopen aan de hand van onze Smart Inbox? Boek dan hier jouw gratis demo in en laat je verbazen door de mogelijkheden.

Benieuwd hoe jij WhatsApp in kan zetten om je recruitment proces te optimaliseren?

Lees de whitepaper die je recruitment proces optimaliseert

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Joboti.nl - Whatsapp inzetten