Bullhorn en Joboti is een winnende combinatie voor 24/7 drive

by Lars | 24 augustus 2023 | Blog

24 uur per dag, 7 dagen per week bezig zijn met transport en logistiek; dat is de essentie van 24/7 drive. Met het hoofdkantoor in Son en vestigingen verspreid over 7 landen in Europa, is 24/7 drive specialist in de werving, selectie en uitzending van vrachtwagenchauffeurs. Je kunt je voorstellen dat het een hele operatie is voor 24/7 drive om het contact met alle uitzendkrachten en kandidaten soepel te laten verlopen.

Voor Birgit Kwinten, Manager Marketing & Communicatie bij 24/7 drive, reden genoeg om contact te zoeken met Joboti om te zien hoe wij hen verder kunnen helpen. Benieuwd naar het verhaal van 24/7 drive? Lees dan snel verder!

Hoe was de situatie bij 24/7 drive voordat jullie in zee gingen met Joboti?

“Het contact met de kandidaten verliep voornamelijk via de telefoon, e-mail, sms of gewoon persoonlijk op één van onze vestigingen”, vertelt Birgit. “Onze sms-oplossing was helaas eenrichtingsverkeer en kon dus niet beantwoord worden door onze uitzendkrachten. Onze collega’s gebruikten daardoor vaak hun zakelijke telefoon voor WhatsApp, wat onhandig is wanneer een collega bijvoorbeeld ziek of met vakantie is.”

Dit was voor 24/7 drive voldoende aanleiding om te zoeken naar een partner die de communicatiekanalen kon stroomlijnen. Birgit: “We zijn op zoek gegaan naar een structurele oplossing voor de gehele organisatie waarbij we altijd bereikbaar zijn voor onze klanten en kandidaten en die tegelijkertijd inzetbaar is voor al onze vestigingen in Europa. We zijn immers gevestigd in 7 Europese landen. Voorheen was het nog niet mogelijk om, als niet ingeschreven kandidaat, met ons via WhatsApp zelf het gesprek te starten. Ook dit is nu mogelijk. En door middel van de Smart Inbox routering van Joboti komt de kandidaat altijd bij de juiste vestiging uit.”

Hoe zijn jullie uiteindelijk bij Joboti terechtgekomen?

“Een must voor ons was de koppeling met ons ATS systeem Bullhorn. Een jaar of 2 geleden was dit nog niet mogelijk, dat heeft ons destijds tegengehouden om voor Joboti te kiezen”, legt Birgit uit. “Maar toen ik hoorde dat er een koppeling gerealiseerd was, heb ik direct contact opgenomen met Luuk (van Neerven, co-founder van Joboti) om de gesprekken weer op te pakken. Onze organisatie is te groot om er nog een extra los systeem naast te houden. Daarom is het echt ideaal dat we nu de koppeling met Bullhorn hebben waardoor WhatsApp optimaal ingezet kan worden op meerdere fronten en je altijd de gesprekken terug kan vinden bij de kandidaat.”

Hoe is de implementatie verlopen en hoe ervaren de collega’s de oplossingen van Joboti?

“De implementatie verliep erg goed! Onze contactpersoon Gabriëlle stond altijd voor ons klaar en reageerde snel. Vuurden we even te veel vragen op haar af, dan was er ruimte om een snel online overleg in te plannen om ze even samen te behandelen”, aldus Birgit.

Merk je iets van de toegevoegde waarde van de Smart Inbox en de automation?

Birgit: “Onze collega’s op de vestigingen gebruiken Joboti volop en vinden het erg fijn dat ze nu op een snelle en gemakkelijke manier met onze kandidaten kunnen communiceren wanneer deze niet bereikbaar zijn via telefoon of wanneer je even snel iets wil laten weten. Daarnaast zien we een stijgende lijn in het aantal sollicitaties via WhatsApp op onze website. Steeds meer kandidaten weten de weg via WhatsApp naar ons te vinden! We staan zo dus dichter bij onze kandidaten.”

Heb je nog een laatste woord voor aanstaande gebruikers?

“Vanuit onze collega’s krijgen wij opmerkingen over het verplichte gebruik van de WhatsApp templates. Dit maakt het iets minder persoonlijk en je kunt niet altijd meteen het berichtje sturen dat je zou willen. Dit is wel iets om mee te nemen in de overweging de Smart Inbox in gebruik te nemen. Gelukkig wegen de vele voordelen zwaarder en zijn we daarom  alsnog van start gegaan met Joboti. We zijn nu al druk met de implementatie van het volgende project: de Joboti webchat! We kunnen Joboti dan ook zeker aanbevelen!”

Wil jij nou ook een succesverhaal met ons maken? Boek dan hier jouw persoonlijke demo.

Benieuwd hoe jij WhatsApp in kan zetten om je recruitment proces te optimaliseren?

Lees de whitepaper die je recruitment proces optimaliseert

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Joboti.nl - Whatsapp inzetten