2Contact behandelt met gemak 1000 leads per week

Klantcase-2contact
by Lars | 23 december 2022 | Blog

Stel je eens voor. Je bent een expert op het gebied van commercieel klantcontact en je behandelt wekelijks meer dan 1000 leads voor nieuwe medewerkers. Je kunt je voorstellen dat daar veel tijd en werk in gaat zitten. Reden genoeg voor Bowy van Dam, Recruitment Manager bij 2Contact, om te kijken wat Joboti hen kan bieden.

Benieuwd naar het verhaal van 2Contact? Lees dan snel verder!

De medewerkers van 2Contact werken vanuit huis en om het werk goed te kunnen doen, is het belangrijk dat de medewerkers beschikken over een eigen laptop of pc die minimaal op Windows 10 draait. Voordat 2Contact met Joboti is gaan samenwerken, vielen veel kandidaten af in het sollicitatieproces tijdens het uitvragen van deze specifieke voorwaarden.

“Wij waren vooral veel tijd kwijt met het nabellen van mensen die op voorhand eigenlijk geen match zijn voor ons”, vertelt Bowy. “Die tijd kun je natuurlijk efficiënter besteden. Door de oplossingen van Joboti hebben we zeker 20 tot 30 procent tijdwinst gerealiseerd op het leads nabellen. Daarnaast is het bereik een stuk beter geworden doordat we nu ook weten op welke momenten we de kandidaten het beste kunnen bellen.”

Veel tijdswinst voor recruiters

Door de Preselectie oplossing van Joboti kan 2Contact deze wensen eenvoudig automatisch opvragen, en zo dus een voorselectie maken, wanneer kandidaten via social media aangeven interesse te hebben in de functie.

Daarnaast ontving 2Contact heel veel kandidaten via Facebook lead forms. Een snelle manier om veel medewerkers te werven, het enige nadeel was dat ze deze leads niet allemaal even snel te pakken kregen. Door de koppeling van Joboti aan de lead forms van Facebook krijgen deze leads, en dat zijn er zeker zo’n 1000 per week, automatisch een appje om de sollicitatie op te volgen. Dat scheelt zeeën van tijd voor de recruiters van 2Contact. 

Het team van Bowy behandelt ruim 1000 leads per week

“Weet je, de traditionele 9-to-5 recruitment bestaat niet meer”, legt Bowy uit. “Wij krijgen kandidaten binnen de traditionele kantoortijden veel moeilijker te pakken. Daarnaast zoeken wij latent werkzoekenden die ook ‘s avonds willen werken. Dus wat doe je dan? Je past je tijden aan, dus we werken nu tot 21.00 uur. Met als resultaat dat onze conversie omhoog geschoten.”

Pakket aan oplossingen

Naast de Preselectie en Facebook lead forms oplossingen van Joboti, maakt 2Contact ook gebruikt van onze WhatsApp Smart Inbox. Smart Inbox is een handige tool waarmee de recruiters van 2Contact direct vanuit Carerix kunnen WhatsAppen met hun kandidaten. Handig, want de relatief jonge doelgroep van 2Contact maakt dagelijks veel gebruik van WhatsApp.

“Die doelgroep stuurt veel liever een appje dan dat ze bellen”, aldus Bowy. “Daarom hebben wij ervoor gekozen om de gehele onboarding via WhatsApp te doen. Dus van het inplannen van trainingen tot het tekenen van de arbeidsovereenkomsten. De jongere doelgroep leest heel weinig mail en daarbij is WhatsApp een laagdrempelig en toegankelijk platform om deze jongeren te bereiken.”

Het laatste woord

Wat wil Bowy op de drempel van het nieuwe jaar nog aan iedereen meegeven? Waarom moeten mensen de oplossingen van Joboti gebruiken? Bowy: “Ik kan een lang betoog houden, maar ik houd het graag kort: hallo 2023! Als je nu nog geen tools gebruikt die jou het leven als recruiter makkelijker maken, dan heb je de boot compleet gemist.”

Wil jij nou ook een succesverhaal met ons maken? Boek dan hier jouw persoonlijke demo.

Benieuwd hoe jij WhatsApp in kan zetten om je recruitment proces te optimaliseren?

Lees de whitepaper die je recruitment proces optimaliseert

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Joboti.nl - Whatsapp inzetten