Chatbot voor WhatsApp

 

Solliciteren

Makkelijker en sneller solliciteren via een Whatsapp chatbot

Solliciteren via een Whatsapp chat heeft een aantal voordelen:

 

  • 99% van alle kandidaten heeft Whatsapp op hun telefoon staan;

 

  • Het beantwoorden van (sollicitatie-) vragen via chat wordt door kandidaten als prettiger ervaren dan via een sollicitatieformulier;

 

  • Kandidaten laten in een dialoog bewezen meer gegevens achter dan in een formulier;

 

  • Je kunt kandidaten verwijzen naar een simpel 06- nummer ipv naar een ingewikkeld webadres;

 

  • Je kandidaten kunnen via het 06- nummer naast solliciteren ook eenvoudig vragen stellen over de baan of later de status van hun sollicitatie opvragen.

Track and trace​​

Kandidaat volgt op elk gewenst moment zijn sollicitatie

Waarom is het bij het bestellen van een pakket online, wel mogelijk om de status te volgen en bij een sollicitatie niet? 

De inzet van een chatbot in Whatsapp kan je candidate experience tijdens het sollicitatieproces nadrukkelijk verbeteren. Door bij bepaalde stappen in het sollicitatieproces automatisch een Whatsapp bericht te sturen.

Hierdoor blijft de kandidaat altijd op de hoogte van zijn sollicitatie. 

 

Re- engage

Laat oude kandidaten niet links liggen 

Kandidaten in je ATS, hebben in het verleden bij je gesolliciteerd en die profielen kunnen natuurlijk nog steeds heel interessant zijn. Vaak kost het echter veel tijd om kandidaten na te bellen om, bijvoorbeeld hun interesse te polsen in nieuwe vacatures. Een chatbot kan veel werk uit handen nemen. Je kunt exact de kandidaten selecteren die de chatbot door middel van een Whatsapp bericht gaat benaderen.  

 

Datzelfde geldt voor de beschikbaarheid van interim kandidaten of Freelancers. Zij kunnen via de chatbot bijvoorbeeld aangegeven of de opgegeven beschikbaarheid nog actueel is en zo ja, of ze interesse hebben in een nieuwe opdracht. Op die manier kun je als Recruiter direct met de geïnteresseerde (en beschikbare) kandidaten aan de slag. Daarmee win je veel tijd en wordt het werk leuker en efficiënter.

 
 

Job alets

Bereik kandidaten, met minder inspanning

Een Jobalert is een mooie manier om een kandidaat op de hoogte te houden van nieuwe vacatures. Je stuurt de Jobalerts nu hoogstwaarschijnlijk via mail naar kandidaten.

Een kandidaat ontvangt tientallen e-mails per dag en jouw Jobalert, valt tussen al die mails nauwelijks op. Zonde als je kandidaat net die vacature mist die zo goed aansluit op zijn of haar profiel.

We kunnen onze chatbot koppelen aan je ATS. Elke keer als je een nieuwe vacature publiceert, kan de chatbot de geïnteresseerde kandidaten direct een Whatsapp bericht sturen.

 

Resultaat is dat veel meer kandidaten je nieuwe vacature bekijken en hopelijk direct solliciteren.

 

Contact

Nachtwachtlaan 20, Amsterdam
+31 (0)6-11751618
Info@joboti.com

© 2020 Joboti.com

  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • YouTube