logo_WhatsApp

Virtuele assistent in WhatsApp


Al je kandidaten beschikken over WhatsApp, of in ieder geval BIJNA al je kandidaten. WhatsApp staat bij bijna iedere kandidaat in de top 3 van meest gebruikte apps. Je kunt onze virtuele recruitment assistent eenvoudig koppelen aan WhatsApp. Hiervoor heb je een WhatsApp Business account nodig dat je koppelt aan een telefoonnummer. Dat kan een mobiel nummer zijn, maar het ook het huidige, vaste nummer van jouw organisatie. Alle gesprekken die onze virtuele assistent met kandidaten in WhatsApp voert, worden volledig AVG-proof geregistreerd én gelogd in jouw ATS. Zo is iedereen altijd op de hoogte.

Met Smart Inbox kun je volledig gepersonaliseerde berichten naar kandidaten sturen vanuit je ATS. Zo voorkom je dat je continu op verschillende devices aan het werk bent. Smart Inbox biedt een hybride chatfunctie via WhatsApp. Een groot deel van de gesprekken kan onze virtuele recruitment assistent voeren. En mocht er persoonlijke opvolging nodig zijn, dan wordt het gesprek doorgestuurd naar de betrokken recruiter. Als kers op de taart worden alle gesprekken volledig, AVG proof, gelogd. Geen gedoe meer met overdrachten. Jouw gesprekken zijn altijd te zien voor jouw directe collega’s. Zo is iedereen altijd op de hoogte van de actuele stand van zaken en gemaakte afspraken.


Belangrijkste voordelen

  • 99% van je kandidaten gebruikt WhatsApp
  • Kandidaten reageren -veel- sneller op een WhatsApp-bericht dan op een e-mail of voicemail
  • Alle WhatsApp-gesprekken met onze virtuele recruitment assistent worden gelogd in jouw ATS
  • Het beantwoorden van (sollicitatie-)vragen via de chat wordt door kandidaten als prettiger ervaren dan via een sollicitatieformulier
  • Kandidaten laten in een dialoog bewezen meer gegevens achter dan via een formulier

Wij gaan verder als:

Toffe update: Joboti.com wordt binnenkort gemigreerd naar Textkernel.com voor een nog betere ervaring!