Stuur jij nog steeds WhatsApp berichten vanuit je privénummer? Dat kan slimmer!

whatsapp privenummer slimmer
by Lars | 7 februari 2023 | Blog

Het is heel normaal dat recruiters kandidaten mailen met hun werkmail en niet met hun privémail, maar als het gaat om een berichtje sturen via WhatsApp dan gaat dit vaak nog steeds via je privénummer. Deze gesprekken bevatten vaak waardevolle data voor jou als recruiter en voor jouw collega’s. Toch merken wij dat dit veel efficiënter en makkelijker kan.

Herken je dit en vraag jij je af hoe dit slimmer kan? Lees dan verder!

Maak jij al gebruik van WhatsApp om contact te zoeken met kandidaten? Dan heb je al een eerste grote stap gezet! Doe je dit nog niet? Lees dan onze vorige blog over het succes achter WhatsApp in de communicatie met kandidaten.

Veel recruiters merken dat het contact met kandidaten vaak veel beter te onderhouden is via WhatsApp. Maar wat nog veel recruiters niet weten is hoe je dit zo efficiënt mogelijk kan doen. Maar hoe doe je dat dan?

Help, waar is mijn data?!

Vaak sturen recruiters WhatsApp berichtjes vanuit hun privénummer. De gesprekken moeten vervolgens allemaal handmatig verwerkt worden in het ATS en diezelfde recruiter is de enige die het gesprek kan inzien. Het opslaan van deze data is dus nog handwerk en kost vaak veel tijd en vaak wordt het niet volledig opgeslagen.

Met een WhatsApp Business account en onze WhatsApp Smart Inbox kun je direct vanuit je ATS WhatsApp berichten versturen naar jouw kandidaten. Deze berichten worden vervolgens automatisch opgeslagen en zijn voor al jouw collega’s inzichtelijk. Hoe fijn is het dat als er iemand afwezig is, dat je nog steeds de berichten kan inzien en dus precies op de hoogte bent van de status van de kandidaat?

Eerste hulp bij integraties

Het klinkt misschien ingewikkeld: van een privénummer naar een WhatsApp Business account, de Smart Inbox en de koppeling met het ATS. Maak je geen zorgen, het is vrij eenvoudig. Wij hebben met veel ATS systemen al een bestaande integratie en wij helpen je graag mee om jouw recruitmentproces binnen 4 weken te optimaliseren.

Stuur jij nog steeds berichtjes via je eigen privénummer of merk jij dat de data uit die gesprekken lastig te verwerken is? Boek dan hier een gratis demo om te kijken hoe onze Smart Inbox jouw recruitment proces optimaliseert. 

Benieuwd hoe jij WhatsApp in kan zetten om je recruitment proces te optimaliseren?

Lees de whitepaper die je recruitment proces optimaliseert

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Joboti.nl - Whatsapp inzetten