“Spreek uw bericht in na de piep”

by Lars | 23 maart 2023 | Blog

Steeds meer kandidaten zijn minder goed bereikbaar als ze gebeld worden en voor recruiters is deze ontwikkeling een ware uitdaging geworden om contact te onderhouden met kandidaten. Wij weten als geen ander hoeveel tijd dit kost voor recruiters, maar waar ligt de oplossing, wat is de oplossing en hoe kan ik als recruiter deze oplossing gebruiken?

Ben jij ook klaar met voicemails inspreken en achter kandidaten aan blijven lopen om ze te spreken krijgen? Lees dan snel verder! 

De oplossing die wij hebben voor dit probleem is WhatsApp, maar ook dit medium kun je op verschillende manieren inzetten. Snelheid, efficiëntie en schaalbaar te werk gaan zijn kernwaardes als het gaat om contact met kandidaten. Maar hoe kun je WhatsApp inzetten om juist aan deze kernwaardes te voldoen? 

Voordat we antwoord geven op deze vraag, is het belangrijk om het gedrag van kandidaten in dit specifieke geval onder de loep te nemen. Waarom nemen kandidaten steeds minder de telefoon op? 

“Nu even niet…”

We leven in een tijdperk waar de mobiele telefoon niet meer weg te denken is in ons bestaan, maar toch zijn kandidaten moeilijker te bereiken middels een telefoontje. Eén van de redenen hiervoor is dat kandidaten het veel makkelijker vinden om te communiceren met een simpel appje.

Stel je eens voor: je staat in de supermarkt of sportschool en je wordt gebeld. Dit komt op een voor de kandidaat ongelegen moment en daarom neemt diegene dan ook niet op. Een WhatsAppje is daarentegen juist veel simpeler en sneller. Kandidaten ervaren hierbij een veel lagere drempel om contact te hebben met jou als recruiter en ze reageren wanneer ze daar de tijd voor hebben. Dan denk je misschien bij jezelf: “En hoe zit het dan met de voicemail?” Maar ook voicemails worden steeds minder beluisterd omdat ze als irritant worden ervaren.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over dat kandidaten het steeds enger vinden om te bellen. Dit geldt over het algemeen voornamelijk voor jongeren, maar ook zeker voor oudere kandidaten. We hebben het misschien al verklapt, maar hoe vinden kandidaten het dan fijn om benaderd te worden? 

WhatsApp in jouw recruitmentproces

Iemand spreken per telefoon wordt dus steeds meer als eng ervaren, maar WhatsApp is de oplossing. Dan hamvraag is dus: hoe kun je dit gebruiken in jouw recruitmentproces? 

Misschien app je wel al met kandidaten, maar wij merken dat veel recruiters dit nog niet efficiënt doen en dat hier nog veel winst te behalen valt. Door middel van onze WhatsApp Smart Inbox verloopt alle WhatsApp-communicatie met kandidaten nu direct vanuit het ATS . Alle gesprekken worden automatisch gelogd in de kandidaatprofielen. Ideaal, want je kunt altijd alle WhatsApp berichten makkelijk terugvinden in de Inbox en van je collega’s overnemen. 


Benieuwd naar hoe onze WhatsApp Smart Inbox jouw contact met kandidaten kan verbeteren? Boek dan hier een gratis demo en kom achter de mogelijkheden voor om jouw recruitmentproces te optimaliseren.

Benieuwd hoe jij WhatsApp in kan zetten om je recruitment proces te optimaliseren?

Lees de whitepaper die je recruitment proces optimaliseert

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Joboti.nl - Whatsapp inzetten

Wij gaan verder als:

Toffe update: Joboti.com wordt binnenkort gemigreerd naar Textkernel.com voor een nog betere ervaring!