Sneller appverkeer met WhatsApp Smart Inbox

Klantcase-wiver
by Lars | 31 januari 2023 | Blog

Wiver is een uitzendbureau dat medewerkers levert voor voornamelijk logistieke functies. Ze hebben 10 locaties verspreid door heel Nederland. Je kunt je dus voorstellen dat de intercedenten van Wiver soms engelengeduld moeten bewaren om al hun medewerkers te pakken te krijgen voor een nieuwe klus. Reden genoeg voor Joost Visser, Financieel Manager bij Wiver, om te kijken wat Joboti hen kan bieden.

Benieuwd naar het verhaal van Wiver? Lees dan snel verder!

Wiver biedt logistieke bedrijven de helpende hand met uitzendkrachten die direct, en vaak zelfs binnen één uur en door heel Nederland, aan de slag kunnen. Met 10 vestigingen door heel Nederland is de spreiding groot en zou je denken dat een sollicitatie en snelle intake eenvoudig te doen is. Toch? Fout! Het proces ging aanvankelijk via telefoon en e-mail en bij Wiver kwam men er al snel achter dat het een stuk sneller moest.

Hoe was jullie situatie voordat Wiver in zee ging met Joboti?

“Voorafgaand aan de implementatie van Joboti ging de communicatie voornamelijk via telefoon en e-mail op basis van de reacties die via de website binnen kwamen”, vertelt Joost. “Maar hier zit een vertragend element, omdat Wiver zo snel mogelijk wil aansturen op een contactmoment en liefst natuurlijk ook een intake. Door de oplossingen van Joboti is dit proces geautomatiseerd en kan men nu direct tijdens een sollicitatie een afspraak met een intercedent inplannen. De reactietijd is zo aanzienlijk verkort en dat is voor ons essentieel.”

Joost vertelt dat Wiver op een gegeven moment niet meer onder het gebruik van WhatsApp heen kon. “Appen is het communicatiemiddel van de jongere werknemers en dit ging, voordat wij onze handen ineen hebben geslagen met Joboti, via de zakelijke mobiel van de intercedent zonder dat daar opvolging aan gegeven kon worden en zonder dat dit in OTYS werd vastgelegd voor de organisatie. Dankzij de WhatsApp Smart Inbox van Joboti wordt al het appverkeer nu automatisch opgeslagen in OTYS.”

Wiver levert logistiek personeel door héél Nederland

Hoe is de implementatie verlopen en hoe ervaren de collega’s op de verschillende vestigingen van Wiver de oplossingen van Joboti?

“Een implementatie die probleemloos verloopt, moet ik nog meemaken”, lacht Joost. “Sterker nog, het lijkt me bijna onmogelijk. Maar doordat er korte lijnen met de Customer Success Managers van Joboti waren tijdens de implementatie, een heldere overlegstructuur was opgezet en er direct opvolging werd gegeven aan het oplossen van een probleem dat zich had voorgedaan, heeft dit traject eigenlijk weinig energie gekost!”

Omdat niet alle functionaliteiten beschikbaar waren, heeft Joboti de diverse oplossingen gefaseerd bij Wiver geïmplementeerd. De WhatsApp Smart Inbox via OTYS en de ATS-Chat implementatie gingen zodoende een stuk sneller en zonder ook echte noemenswaardige problemen. Met name het WhatsApp solliciteren en het automatisch afspraken inplannen via Joboti heeft het sollicitatieproces een serieuze boost gegeven en zeker voor de jongere kandidaten is dit een toegevoegde waarde voor Wiver gebleken”, vertelt een trotse Joost.

Het laatste woord

“Communicatie via WhatsApp waarbij de gesprekken in je ATS worden gelogd, geautomatiseerd afspraken inplannen en solliciteren via WhatsApp is het nu, daar kun je als uitzender niet meer zonder. Omarm het en profiteer ervan”, besluit Joost.

Wil jij nou ook een succesverhaal met ons maken? Boek dan hier jouw persoonlijke demo.

Benieuwd hoe jij WhatsApp in kan zetten om je recruitment proces te optimaliseren?

Lees de whitepaper die je recruitment proces optimaliseert

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Joboti.nl - Whatsapp inzetten