Persoonlijk contact is goud waard bij Raaak Personeel

by Lars | 22 februari 2023 | Blog

Als early adapter van moderne communicatiemiddelen is Raaak Personeel voorloper binnen de uitzendbranche. Maar dat moet ook wel met 17 vestigingen verspreid over Zuid-Holland, Noord-Brabant en Utrecht en meer dan 120 werknemers. En dan hebben we het nog niet eens over alle kandidaten die worden gesproken. De ambities van Raaak Personeel zijn talrijk en Joboti is een gedegen partner gebleken om een bijdrage te leveren aan het realiseren van die ambities.

Benieuwd naar het verhaal van Raaak Personeel? Lees dan snel verder!

Raaak Personeel is een modern uitzendbureau die zaken even net wat anders aanpakt dan de gemiddelde uitzender. Wat ze doen, leggen ze op hun website eigenlijk heel eenvoudig uit. “Wij helpen mensen met het vinden van werk. Je start op uitzendbasis of op basis van werving en selectie. In het eerste geval ga je eerst via ons werken, in het tweede geval kom je direct terecht bij je nieuwe werkgever. Leuk weetje: 70% van de mensen die wij bemiddelen krijgt uiteindelijk een vaste baan.”

Mooie cijfers in een tijd waarin personeel moeilijk te vinden is, maar dat maakt het werk er niet makkelijker op. Andreas Bouman, Marketing Manager bij Raaak Personeel, klopte aan bij Joboti om te zien of de oplossingen van Joboti Raaak Personeel verder zou kunnen helpen.

Andreas Bouman, Marketing Manager bij Raaak Personeel

Hoe was de situatie bij Raaak Personeel voordat jullie in zee ging met Joboti?

Andreas: “Bij Raaak Personeel staan we voor persoonlijk contact. Al een aantal jaar geleden zagen we de noodzaak om via WhatsApp te communiceren. Als bijna heel Nederland appjes stuurt, waarom zou je dit dan niet zakelijk ok toepassen? Toch was dit makkelijker gezegd dan gedaan. Je wilt het wel goed doen. Ook de chatbot was een wens. Maar ook hierbij geldt: het is mooi om te hebben, maar het moet de gebruiker wél helpen. Het moet de communicatie makkelijker en beter maken, niet ingewikkelder. En uiteindelijk is dat doel gelukt.”

Een implementatie kan soms een lastig proces zijn. Hoe is de implementatie bij Raaak Personeel verlopen?

“De chatbot was wel echt even wennen”, geeft Andreas toe. “De belangrijkste les? Het simpel houden. Eerst wilden we de chatbot te veel laten doen, maar voor ingewikkelde vragen werkt menselijk contact het beste. Voor eenvoudige vragen werkt de chatbot goed. En ook voor sollicitaties gebruiken we het naar volle tevredenheid. Mensen vinden het superfijn om via WhatsApp te solliciteren. De gebruikers vinden de communicatie prettig, en wij kunnen het snel opvolgen.”

Heb je nog een laatste laatste woord voor de twijfelaars?

Andreas: “Gebruikers vinden het super om laagdrempelig contact op te nemen. In ons contactcentrum vinden onze collega’s het ook een snelle manier om te communiceren. Het is een échte win-winsituatie. De volgende stap is volledige integratie met ons CRM en ook de rest van het bedrijf verbinden. Dat is het doel voor komend jaar; alle vertrouwen in dat het goed komt.”

Wil jij nou ook een succesverhaal met ons maken? Boek dan hier jouw persoonlijke demo.

Benieuwd hoe jij WhatsApp in kan zetten om je recruitment proces te optimaliseren?

Lees de whitepaper die je recruitment proces optimaliseert

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Joboti.nl - Whatsapp inzetten

Wij gaan verder als:

Toffe update: Joboti.com wordt binnenkort gemigreerd naar Textkernel.com voor een nog betere ervaring!