Modoc versimpelt sollicitatieproces met WhatsApp

by Lars | 18 april 2023 | Blog

Hoe kun je werkzoekenden optimaal aan een nieuwe baan helpen? Dus niet meer alleen maar bezig zijn met administratieve handelingen, maar juist waarde toevoegen daar waar het ook daadwerkelijk nodig is. Met dat vraagstuk kwam Carlijn Balink, Online Data Marketeer bij Modoc, bij Joboti.

Benieuwd naar het verhaal van Modoc? Lees dan snel verder!

In 2010 is Modoc opgericht door Marja de Heer en Linda van Wensen, moeder en dochter. De naam Modoc is dan ook een samenvoeging van MOeder en DOChter. Met hun unieke kijk op de recruitment- en HR-branche zijn ze vanaf het begin af aan onderscheidend in het vakgebied geweest.

Persoonlijke waarden en talentmanagement zijn belangrijk bij Modoc, waardoor er fijne samenwerkingen en langdurige relaties zijn ontstaan. Met deze twee pijlers in het achterhoofd, is het voor de medewerkers van Modoc belangrijk dat ze snel kunnen communiceren met hun (aanstaande) kandidaten. Carlijn Balink, Online Data Marketeer bij Modoc, klopte aan bij Joboti om te zien of de automations van Joboti Modoc verder zou kunnen helpen.

Hoe was de situatie bij Modoc voordat jullie in zee gingen met Joboti?

Carlijn: “Voordat we met Joboti en vooral de Smart Inbox werkten, maakten we gebruik van WhatsApp Business. Op onze twee locaties in Tholen en Etten-Leur lag een iPhone met daarop WhatsApp Business, waarmee we konden appen met onze professionals. Dit was in het begin, als eerste stap,  een prima oplossing om ons contact met professionals te versnellen en natuurlijk mee te gaan met de digitale ontwikkelingen. Maar omdat we bij Modoc hybride werken en niet elke collega iedere dag op kantoor is, was die ene iPhone niet meer voldoende. Wie beheert WhatsApp? Hoe zorgen we ervoor dat we berichtjes niet missen? Legt iedereen de gesprekken vast in ons systeem? Dit was het grootste nadeel voor ons, waardoor we verder zijn gaan kijken.”

Uiteindelijk kwam Modoc bij Joboti terecht, een keuze waar ze nog steeds blij mee zijn. “Met Joboti kunnen we alles vanuit Bullhorn doen”, vertelt Carlijn. “Het platform om te appen met professionals werkt gemakkelijk en is heel laagdrempelig. Iedereen kan van achter zijn laptop chatgesprekken voeren met professionals én de gesprekken worden automatisch opgeslagen in ons ATS. We kunnen gesprekken van elkaar overnemen en iedereen ziet wat er wordt gecommuniceerd. Dit is voor onze business erg belangrijk, omdat we snel willen schakelen en van elkaar op de hoogte willen zijn.”

Merk je iets van de toegevoegde waarde van de Smart Inbox en de automations?

Carlijn: “Omdat de latent werkzoekende onze grootste doelgroep is, merken we ook dat veel professionals hun telefoon niet opnemen onder werktijd. Een appje terugsturen daarentegen is zo gedaan. Hierdoor levert het tijd op voor ons, de professionals en uiteindelijk voor de klant.”

Carlijn is dus niet alleen tevreden over de Smart Inbox, ook de automations van Joboti bieden veel toegevoegde waarde voor Modoc. “De automations van Joboti, zoals de Job Alerts, voegen echt wel wat toe. We kunnen met een simpele knop appjes versturen naar onze kandidaten om te vragen of ze interesse hebben in een vacature. Dit levert extra tijd op om ons te focussen op wat écht belangrijk is, namelijk het persoonlijk contact en de verbinding maken tussen werkgever en werknemer.”

Tot slot maakt Modoc via Joboti gebruik van Solliciteren via Whatsapp. “Wat ons betreft een must in deze huidige markt én huidige tijd”, benadrukt Carlijn. “Het sollicitatieproces willen we zo simpel mogelijk maken. Aangezien de meeste mensen veel op hun mobiel zitten en dus ook via hun mobiel solliciteren, is Whatsapp de uitkomst voor ons. En ook deze sollicitaties en berichten komen automatisch in ons systeem terecht.”

Een implementatie kan soms een lastig proces zijn. Hoe is de implementatie bij Modoc verlopen?

“Het implementatieproces verliep soepel. Met een eigen omgeving binnen de Joboti portal kon ik gemakkelijk de stappen ondernemen die nodig waren en had ik daarnaast een paar keer contact met Esther om alles door te spreken. Het enige waar ik tegenaan liep was de koppeling met Facebook Business, maar dit lag meer aan Facebook dan aan Joboti.”

Heb je nog een laatste woord voor de twijfelaars?

“Wil je dus je recruitmentproces versnellen, digitaliseren en automatiseren, dan is Joboti een mooie uitkomst. De Smart Inbox is wat ons betreft echt het geen wat we niet meer kunnen missen”, besluit Carlijn.

Wil jij nou ook een succesverhaal met ons maken? Boek dan hier jouw persoonlijke demo.

Benieuwd hoe jij WhatsApp in kan zetten om je recruitment proces te optimaliseren?

Lees de whitepaper die je recruitment proces optimaliseert

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Joboti.nl - Whatsapp inzetten

Wij gaan verder als:

Toffe update: Joboti.com wordt binnenkort gemigreerd naar Textkernel.com voor een nog betere ervaring!