LEF zet de volgende stap met Joboti

klantcase lef
by Lars | 9 februari 2023 | Blog

LEF, een expert in recruitment en werving & selectie voor banen in het MKB, heeft Joboti benaderd om het sneller communiceren met hun kandidaten mogelijk te maken. Tijdens een kort gesprek vertelde Joris Verhoeven, mede-eigenaar van LEF, ons meer over de resultaten die ze tot nu toe hebben behaald met de oplossingen (Smart Inbox, WhatsApp solliciteren, job alert en notificatie) van Joboti.

Benieuwd naar het verhaal van LEF? Lees dan snel verder!

LEF vertelde dat het door hun kandidaten wordt gewaardeerd als er door hun recruiters snel geschakeld en gecommuniceerd kan worden. “Met het groeiend tekort op de arbeidsmarkt draaien de rollen om”, vertelt Joris. “Als organisatie én recruiter solliciteer je namelijk bij de kandidaat en niet andersom. Duurt het te lang om met een reactie te komen? Dan is de kans groot dat de kandidaat een aanbod krijgt van een andere recruiter of organisatie. Kans verkeken…”

Wat is voor LEF de reden geweest om met Joboti in zee te gaan?

“We willen op zoveel mogelijk manieren kandidaten zo makkelijk mogelijk met ons in contact laten komen”, vertelt Joris. “Als je een e-mail verstuurt, belandt die vaak in de spambox of wordt genegeerd. Maar op een WhatsApp-bericht reageert men eigenlijk altijd, zeker de jongere generatie. Dat verschil is echt aanzienlijk.”

Voldoen aan verwachtingen

Omdat ook de arbeidsmarkt onwijs snel verandert, werkt LEF dit jaar aan de optimalisatie van hun processen. Joris: “Op die manier kunnen wij als recruiters blijven schakelen. Wij voldoen aan de verwachtingen van kandidaten, relaties én de markt – zonder in te leveren op de kwaliteit van onze dienstverlening.”

Samen met Joboti heeft LEF gekeken naar hoe ze sneller en beter kunnen communiceren met hun kandidaten door middel van een aantal oplossingen van Joboti.

Pakket aan oplossingen

Joboti kwam met een aantal oplossingen voor LEF, te weten de gloednieuwe Smart Inbox, WhatsApp solliciteren, Job alert en Notificaties. Dit zorgde ervoor dat er flink wat handelingen zijn geautomatiseerd bij LEF, wat niet alleen de productiviteit van de recruiters ten goede komt, maar ook de kwaliteit van gesprekken die ze nu met kandidaten kunnen voeren.

Smart Inbox is een handige tool waarmee de recruiters van LEF direct vanuit OTYS kunnen WhatsAppen met hun kandidaten. Alle gesprekken en afspraken worden, volledig AVG-proof natuurlijk, in het profiel van de kandidaten opgeslagen. WhatsApp solliciteren, Job alert en Notificaties zijn handige automations waarmee de recruiters veel tijd kunnen uitsparen.

“Als je kijkt naar welke oplossingen wij allemaal afnemen bij Joboti, zijn dat er best wel wat. Gelukkig is de implementatie redelijk soepel verlopen. Esther (van den Berg, Customer Success Manager) denkt heel erg goed met ons mee. Feitelijk zijn de producten van Joboti vrij standaard, maar ondanks dat wordt er toch maatwerk verricht. Joboti denkt goed met je mee als klant en dat ervaren wij bij LEF als erg prettig.”

Het laatste woord

Joris: “Mijn tip voor een snelle benadering van kandidaten is dan ook werken met een tool zoals Joboti. Daarnaast zou ik ook zeggen: maak het voor je collega’s toegankelijk om iemand via WhatsApp te benaderen. Wij hebben dat bijvoorbeeld gedaan door een leuke instructievideo op te nemen. Daar krijgen we leuke reacties op en het breekt direct het ijs.”

Wil jij nou ook een succesverhaal met ons maken? Boek dan hier jouw persoonlijke demo.

Benieuwd hoe jij WhatsApp in kan zetten om je recruitment proces te optimaliseren?

Lees de whitepaper die je recruitment proces optimaliseert

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Joboti.nl - Whatsapp inzetten