Wat is een chatbot?

En hoe slim is een chatbot eigenlijk?

Voor het opzoeken van een definitie is Wikipedia altijd een mooi startpunt. Volgens de digitale encyclopedie is een chatbot: 

 

" Een chatterbot, chatbot of kortweg bot is een geautomatiseerde gesprekspartner. Het is dan ook een samenvoeging van het woord 'chat' en 'robot'."

Dat betekent dat niemand 24 uur per dag de chat hoeft te bemannen, niet aan de kant van onze opdrachtgevers en niet aan onze kant. Wel zo efficiënt. Vooral omdat we op basis van de duizenden gesprekken per maand met kandidaten meten dat bijna de helft van alle gesprekken buiten kantoortijd plaatsvindt. Op momenten dat je Recruiters Netflix kijken of thuis bij hun gezin zijn. Met de inzet van een chatbot vergroot je direct je bereikbaarheid met 16 uur per dag. 

En dan het antwoord op die tweede vraag: hoe slim is een chatbot? Chatbots zijn vandaag de dag nog geen Einsteins. Maar dat intelligentie niveau is ook helemaal niet nodig om een kandidaat goed van dienst te kunnen zijn. Omdat we ons volledig specialiseren in Recruitment chatbots, leren onze bot in het domein van generieke recruitment vragen snel. We voeren al meer dan 10.000 gesprekken per maand en van elk gesprek wordt onze chatbot een beetje slimmer. Nieuwe opdrachtgevers profiteren dan ook van de opgebouwde kennis van chatbots bij onze andere opdrachtgevers. 

Contact

Koningin Wilhelminaplein 1, Amsterdam
+31 (0)6-11751618
Info@joboti.com

© 2020 Joboti.com

  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • YouTube