Hoe verbetert WhatsApp Business jouw recruitmentproces?

by Lars | 25 april 2023 | Blog

In de snelle wereld van vandaag moeten recruiters zijn waar hun kandidaten zijn. En met meer dan 2 miljard actieve gebruikers wereldwijd is WhatsApp een van de populairste berichten-apps ter wereld. WhatsApp Business, de zakelijke versie van de app, biedt een reeks functies die het een ideale tool maken voor recruiters.

In deze blogpost onderzoeken we de voordelen van het gebruik van WhatsApp Business in een recruitmentomgeving.

Snelle en handige communicatie

Een van de grootste voordelen van het gebruik van WhatsApp Business voor werving is dat recruiters snel en gemakkelijk met kandidaten kunnen communiceren. Met WhatsApp Business kunnen recruiters berichten, afbeeldingen en zelfs gesproken notities naar kandidaten sturen, waardoor het gemakkelijk wordt om contact te houden en relaties op te bouwen.

WhatsApp Business maakt ook groepschats mogelijk, wat vooral handig kan zijn voor recruiters die meerdere kandidaten tegelijk beheren. Groepschats maken het gemakkelijk om met kandidaten te communiceren, hun vragen te beantwoorden en informatie over openstaande vacatures te delen.

Kostenefficiënt

Werving kan een duur proces zijn, maar WhatsApp Business biedt een kosteneffectieve oplossing. De app is gratis te gebruiken en berichten die via de app worden verzonden, zijn ook gratis, waardoor het een ideale tool is voor bedrijven met een beperkt budget.

Gepersonaliseerde communicatie

Binnen recruitment draait alles om het opbouwen van relaties, en met WhatsApp Business kunnen recruiters precies dat doen. Met WhatsApp Business kunnen recruiters gepersonaliseerde berichten naar kandidaten sturen, wat helpt om een goede verstandhouding op te bouwen en vertrouwen te wekken.

Recruiters kunnen WhatsApp Business ook gebruiken om vacaturemeldingen en updates naar kandidaten te sturen, zodat ze op de hoogte blijven van de laatste vacatures en ontwikkelingen in het wervingsproces.

Makkelijk screenen

WhatsApp Business maakt het ook gemakkelijk om kandidaten te screenen. Recruiters kunnen een reeks vragen aanmaken die via WhatsApp naar kandidaten worden gestuurd. Op basis van hun antwoorden kunnen recruiters bepalen of een kandidaat geschikt is voor de functie of niet.

Recruiters kunnen WhatsApp Business ook gebruiken om sollicitatiegesprekken te plannen en kandidaten op te volgen, waardoor het wervingsproces wordt gestroomlijnd.

Afsluitend

WhatsApp Business is een krachtige tool voor recruiters. De snelle en handige communicatie, kosteneffectiviteit, gepersonaliseerde communicatie, eenvoudige screening en planningsfuncties maken het een ideale tool voor rekrutering in een snel veranderende wereld. Door WhatsApp Business te gebruiken, kunnen recruiters relaties met kandidaten opbouwen, het wervingsproces stroomlijnen en de beste kandidaten voor de baan vinden.

Wil je meer weten over hoe Joboti jou kan helpen in jouw wervingsproces of hoe je jouw candidate engagement een boost geeft? Neem dan vandaag nog contact met ons op om een demo in te plannen en onze op AI gebaseerde chatbot-technologie in actie te zien.

Benieuwd hoe jij WhatsApp in kan zetten om je recruitment proces te optimaliseren?

Lees de whitepaper die je recruitment proces optimaliseert

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Joboti.nl - Whatsapp inzetten