Hoe DPG met datagedreven campagne grip kreeg op instroom krantenbezorgers

bicycle
by Lars | 30 november 2021 | Blog

Door een te hoge uitstroom en te lage instroom heeft DPG Distributie acuut 1.000 freelance krantenbezorgers nodig. Maar hoe maak je krantenbezorger voor jongeren aansprekend, zonder de belangrijke doelgroep van volwassenen en senioren af te schrikken?

DPG schakelde Jobsrepublic en Joboti in en koos voor een gediversifieerde campagne met voor iedere doelgroep een eigen verhaal. “Al na twee weken merkten we dat de aanmeldingen kwalitatief veel beter waren. We krijgen de geïnteresseerden nu vaak meteen te pakken.”

Joboti heeft solliciteren via WhatsApp mogelijk gemaakt en de sollicitaties bij DPG landden direct in hun ATS. Omdat er met drie verschillende campagnes voor drie verschillende doelgroepen is gewerkt, was de tone of voice per campagne totaal anders. Voor scholieren was het gesprek in WhatsApp bijvoorbeeld een stuk informeler dan voor de oudere doelgroep van DPG. Echter is het voor alle doelgroepen een stuk laagdrempeliger om via WhatsApp te solliciteren, omdat je geen ellenlang sollicitatieformulier met allerhande bijlagen hoeft in te vullen.

Elke groep een eigen verhaal

Jongeren vinden kranten bezorgen niet hip, niet stoer, niet sexy. Maar het verdient wel goed en je kunt het doen op tijdstippen waarop je anders toch niet snel iets anders zou doen. Bij senioren spelen totaal andere motieven een rol. Deze mensen gaan geen kranten bezorgen voor het geld, maar zien het meer als gezonde dagelijkse en vinden het vaak leuk om te doen vanuit maatschappelijke betrokkenheid. Om deze doelgroepen in verleiding te brengen, moet je ze dus afzonderlijk bedienen met een eigen verhaal.

De personalisering op kandidaatsniveau beperkt zich niet tot het beeld, de teksten en de presentatie van het aanbod. Zo wordt bij ouderen vooral ingezet op een terugbelfunctie, waar de jongeren meteen een conversatie kunnen starten met een chatbot via WhatsApp van Joboti. Ook zien ouderen bijvoorbeeld meteen op hun stappenteller hoeveel stappen het hen oplevert, terwijl het bij jongeren meer draait om de euro’s. Al het gedrag op de pagina wordt gemeten en ingezet voor vervolgstappen.

Deze klantcase was de winnende inzending van de publieksprijs voor de Werf& Awards 2021 en is op deze website uitgebreid terug te lezen.

Wil jij nou ook een succesverhaal met ons maken? Boek dan hier jouw persoonlijke demo.

Benieuwd hoe jij WhatsApp in kan zetten om je recruitment proces te optimaliseren?

Lees de whitepaper die je recruitment proces optimaliseert

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Joboti.nl - Whatsapp inzetten

Wij gaan verder als:

Toffe update: Joboti.com wordt binnenkort gemigreerd naar Textkernel.com voor een nog betere ervaring!