Groei-investeerder AP Invest investeert in Joboti

joboti-apinvest-banner
by Lars | 1 december 2021 | Blog

Het Nederlandse smart recruitment automation platform Joboti ontvangt een groei-investering van AP Invest, een investeringsmaatschappij die HR en recruitment bedrijven helpt met verder groeien. “Met deze investering en door de inbreng van het netwerk en de kennis van de ondernemers achter AP Invest kunnen we onze ambitie om marktleider in recruitment automation en candidate engagement te worden realiseren”, aldus Luuk van Neerven, CEO van Joboti.

“Kandidaten zijn steeds slechter bereikbaar via telefoon en e-mail. Joboti maakt recruitmentprocessen slimmer door de inzet van chatbots en geautomatiseerde conversaties. Deze virtuele recruitment assistent van Joboti, die ook kan worden geïntegreerd in WhatsApp, versnelt en vereenvoudigt de taken van recruiters. Hierdoor kunnen opdrachtgevers sneller contact leggen met kandidaten, bereiken ze meer kandidaten op hun vacatures en zijn ze 24/7 bereikbaar. “

Honderden gesprekken

Per dag voeren de chatbots van Joboti honderden gesprekken met kandidaten, waarvan 47% buiten de reguliere kantoortijden. Op dit moment maken ruim 100 organisaties gebruik van de slimme recruitment chatbots van Joboti, waaronder Gamma, Easy Way en Prorail en bekende detacheerders. Eind 2020 was Joboti eind-finalist van de Recruitment Tech Awards.

“Wij hebben Joboti de afgelopen jaren op eigen kracht succesvol laten groeien”, vertelt Luuk. “Die groei willen we doorzetten en daarom willen we investeren in onze mensen, organisatie en verdere productontwikkeling. We zochten een investeerder die niet alleen kapitaal beschikbaar wilde stellen, maar ook actief zou helpen bij de verdere professionalisering van onze organisatie. Met Andy Verstelle en Paul Storimans halen we twee partners aan boord die hun sporen in de HR en recruitment markt uitgebreid verdiend hebben, de ideale partner om ons te helpen bij onze verdere groei.”

Innovatieve propositie

Andy Verstelle en Paul Storimans, founders van AP Invest. “In Joboti herkennen we de eigenschappen die wij ook bij ondernemingen belangrijk vinden. Een sterke innovatieve propositie, oprichters met een no-nonsense aanpak en zeer tevreden klanten.

Recruitment blijft vanzelfsprekend mensenwerk. De inzet van slimme hulpmiddelen kan recruiters en kandidaten helpen bij het uitvoeren van repeterende en standaard taken en data in achterliggende applicaties beschikbaar te stellen. Met behulp van Joboti kunnen die taken vele malen slimmer, sneller, makkelijker en goedkoper.”

Over AP Invest

AP Invest helpt ondernemers in HR technologiebedrijven die sneller willen groeien. Na de verkoop van de mede door hen opgerichte ondernemingen Sterksen en HR2day, bundelden Andy en Paul hun krachten en helpen ze veelbelovende bedrijven sneller en duurzamer groeien door het beschikbaar stellen van “slim kapitaal”. Naast het beschikbaar stellen van kapitaal helpen ze ondernemers met marketing en salesactiviteiten, het inrichten van verkoop- en ontwikkelingsorganisatie en, indien gewenst, financiële en juridische inzichten en analyses. Ieder hebben ze met hun bedrijven vele prijzen binnen gesleept, waaronder 13 FD Gazelle’s. Samen hebben ze meer dan 50 jaar ervaring in de HR-industrie.

Oprichters van Joboti en AP Invest

Op de foto de oprichters van Joboti en AP Invest. Van links naar rechts:

Paul Storimans, AP Invest
Luuk van Neerven, CEO Joboti
Stephan Kockelkoren, CTO Joboti
Andy Verstelle, AP Invest

Benieuwd hoe jij WhatsApp in kan zetten om je recruitment proces te optimaliseren?

Lees de whitepaper die je recruitment proces optimaliseert

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Joboti.nl - Whatsapp inzetten