Features

Ontdek wat een chatbot van Joboti jouw bedrijf kan bieden!

Joboti maakte slimme (recruitment) chatbots. Hiermee wordt een deel van het recruitmentproces gedigitaliseerd en haal je hogere conversieratio’s, 24/7 bereikbaarheid, snelheid, efficiëntie en een verbeterde customer experience in huis. 

Configureer en Personaliseer

Onder deze categorie vallen de features ‘verschillende talen’, ‘tone of voice’, ‘zelf vragen bepalen’ en ‘artificial intelligence’.

Koppelingen

Onder deze categorie vallen de features ‘ATS-koppeling’, ‘kalenderintegratie’ en ‘chatkanalen’.

Inzicht

Onder deze categorie valt de feature ‘analytics’.

Configureer en Personaliseer

Tone of voice

De tone of voice van je chatbot kun je zelf bepalen. Dat is belangrijk want met je kandidaten spreek jij een andere taal dan andere organisaties. Zo kun je kiezen voor een straattaal-achtige toon en een kandidaat groeten met ‘Hey salesbaas! Wat leuk dat je wil solliciteren!’ of je houdt het zakelijk met ‘Goedemiddag, bedankt voor uw interesse.’ Onze chatbot past zich volledig aan de sfeer van jouw bedrijf en doelgroep aan. Overigens zijn er meer toepassingen denkbaar met betrekking tot de tone of voice: in de avond kun je de chatbot een ander gesprek met je kandidaat laten voeren dan in de ochtend. Ook is het mogelijk om emoji’s of gifjes te gebruiken.

Zelf vragen bepalen

Naast het bepalen van taal en tone of voice kun je zelf de vragen kiezen die de chatbot stelt. Ook kun je beïnvloeden wanneer een bepaalde vraag gesteld wordt. Wij bouwen iedere dag nieuwe recruitment chatbots en hebben dus al veel vragen voor je klaar staan. Mocht jouw vraag er nog niet bij staan, dan voeg je deze zelf eenvoudig toe. 

Artificial Intelligence 

Joboti’s chatbots zijn ontzettend leergierig. Steeds willen ze nieuwe dingen leren: wat een bepaalde vraag betekent, hoe ze de ander moeten aanspreken… En jij helpt ze daarbij.

Bij aanschaf van onze chatbot krijg je er een aantal basisgesprekken bij. Maar onze chatbots kunnen veel meer: ze leren van wat hun gesprekspartners zeggen en doen, ze kunnen reacties onthouden en informatie vergaren.

Onze chatbots voeren dagelijks honderden gesprekken met kandidaten van andere opdrachtgevers. Al die gesprekken maken ze elke dag een beetje slimmer en daar profiteer jij ook van.

Hoe langer je de chatbot gebruikt, hoe beter hij werkt – en hoe meer vragen hij over jouw organisatie kan beantwoorden.

 

 

Koppelingen

ATS-koppeling

Onze chatbot is gekoppeld aan het ATS-systeem waarmee jij werkt. Alle kandidaatgegevens die onze chatbot verzamelt (naam, telefoonnummer, cv) plaatst hij onmiddellijk in de juiste velden in het ATS. Lekker efficiënt en helemaal GDPR-proof. Momenteel koppelen we al aan onder meer OTYS, Carerix, Bullhorn, HROffice. Voor een volledig overzicht klik hier. Bijna elke maand voegen we nieuwe ATS-koppelingen toe, dus mocht jouw ATS er nog niet bij staan, laat het ons weten.

 

 

 

Kalenderintegratie

Onze chatbot koppelen wij aan jouw website én aan de kalender van je recruiters. Zo maakt de kandidaat zelf een afspraak op een moment dat jij tijd voor hem hebt. Vervolgens stuurt de bot automatisch een e-mail en/of WhatsApp-bevestiging van de afspraak naar de kandidaat. En de afspraak staat direct in jouw agenda. Easy peasy! Wij koppelen onder andere aan de agenda van Microsoft Outlook en Google Calendar, maar ook aan agenda’s van diverse recruitmentsystemen.

Chatkanalen 

Momenteel kunnen we de chatbot integreren op drie verschillende kanalen: WhatsApp, Facebook Messenger en jouw website. Voor de WhatsApp-koppeling heb je een businessaccount nodig dat kan worden afgenomen bij onze partner CM.com. Op deze manier wordt de bezoeker heerlijk in de watten gelegd: hij kan zelf bepalen welk chatkanaal voor hem het beste werkt. Als hij een vraag heeft en op je vacaturepagina belandt, kan hij 24/7 terecht bij de chatbot, die hem met plezier beantwoordt. En als hij dan gesolliciteerd heeft, kunnen we hem bijvoorbeeld via WhatsApp op de hoogte houden van de status van zijn sollicitatie.

Inzicht

Analytics

Uiteraard wil je, net als bij je website, het gebruik van de chatbot volledig kunnen monitoren. “Wanneer gebruiken kandidaten de bot?” En: “Welke vragen stellen ze?” Wij houden alles voor je bij!

Je krijgt, naast de mogelijkheid om zelf je chatbot te personaliseren, ook het volledige overzicht van zijn functioneren. In één oogopslag zie je hoeveel gesprekken hij al heeft gevoerd, waar die gesprekken over gingen en welke onderwerpen het meest worden aangesneden. Ook zie je welke vacatures het populairst zijn. Door deze informatie weet je hoe jouw chatbot functioneert en welke informatie hij misschien nog niet kan verwerken. Kun je gemakkelijk zelf even aanpassen in de builder.

Benieuwd naar de mogelijkheden?