+31 (0)6-11751618

Joboti

Facebook chatbot

Benieuwd naar de koppeling van een HR chatbot met Facebook?

Koppeling met Facebook

In het contact met kandidaten is, naast bellen, mail een ander veelgebruikt communicatiekanaal. Terwijl de respons vaak laag is en reacties een lange tijd op zich laten wachten. Kandidaten die niet de hele dag achter hun laptop zitten, bekijken mail veel minder frequent. En valt jouw mail tussen 50 andere mails die dag voldoende op?

Met de inzet van Facebook in het sollicitatieproces reageren kandidaten sneller en het verhoogt de conversie!

 

Solliciteren via Facebook

Iedereen schreeuwt dat ze onvoldoende (goede) sollicitanten hebben om vacatures goed en snel in te kunnen vullen. Maar waarom maken we het kandidaten dan zo moeilijk om te solliciteren?

We maken nog regelmatig mee dat het uploaden van het cv een verplichte stap is in het online sollicitatieproces. Vooral nu al meer dan de helft van de kandidaten je carrière site via de smartphone of iPad bezoekt, is het belangrijk om het solliciteren zo eenvoudig mogelijk te maken. Maar weinig kandidaten beschikken over een cv op hun mobiele telefoon en het verplicht uploaden van een cv betekent direct minder sollicitaties.

Waarom maak je solliciteren voor kandidaten niet makkelijker? Een chatbot stelt je in staat om in een leuke dialoog in Facebook Messenger al veel te weten te komen over je kandidaat.

Joboti koppelt de chatbot in Facebook Messenger aan je Recruitmentsysteem (ATS). Op die manier worden alle gegevens die de kandidaat via de chat verstrekt, ook direct AVG proof, opgeslagen in de juiste velden in het ATS.

Voordelen van Facebook

99% van alle kandidaten heeft Facebook op hun telefoon staan;

Het beantwoorden van (sollicitatie-) vragen via chat wordt door kandidaten als prettiger ervaren dan via een sollicitatieformulier;

Kandidaten laten in een dialoog bewezen meer gegevens achter dan in een formulier;

Kandidaten kunnen via Facebook ook eenvoudig vragen stellen over de baan of later de status van hun sollicitatie opvragen;

Je conversie verbetert en je ontvangt meer sollicitaties.

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Vraag een vrijblijvende demo aan waarin wij u informeren over de mogelijkheden met onze oplossing.

We beloven je geen spam te sturen