Engage

Blijf op de hoogte van de beschikbaarheid van jouw kandidaten. Je kunt ze met behulp van onze virtuele recruitment assistent ook een job alert sturen of om een AVG-update vragen.

  • Availability
  • AVG
  • Job alerts
Engage

Availability

Een kandidaat kan nóg zo goed aansluiten bij een nieuwe opdracht, maar als hij niet beschikbaar is, heeft het inspreken van 3 voicemails natuurlijk weinig zin. Hoe kun je de beschikbaarheid van kandidaten eenvoudig actueel houden? Met onze virtuele assistent!

Deze vraagt kandidaten om via WhatsApp hun actuele beschikbaarheid door te geven. Zodra een kandidaat dit doet, wordt de informatie automatisch bijgewerkt in het profiel in jouw ATS. Vanaf nu weet je dus altijd welke kandidaten wanneer beschikbaar zijn. Dat scheelt een hoop tijd én gedoe.

AVG

In het kader van de AVG moet je kandidaten regelmatig polsen of ze nog akkoord gaan met het bewaren van hun gegevens. Veel organisaties sturen daarom e-mails met het verzoek tot toestemming. Lang niet iedere kandidaat opent die berichten. Afhankelijk van jouw privacybeleid moet je kandidaten die niet reageren, verwijderen uit jouw ATS. Zonde van de opgebouwde relatie en ook nog eens een tijdrovende klus.

Een virtuele recruitment assistent biedt hiervoor de uitkomst! Door middel van een simpel WhatsApp-bericht zien kandidaten het verzoek om toestemming meteen op hun telefoon. Ze sturen een simpele ‘ja’ of ‘nee’ terug en klaar is Kees. De virtuele assistent registreert het antwoord direct in je ATS.

Job alert

Job alerts wijzen jouw kandidaten op interessante nieuwe opdrachten of vacatures. Normaal gesproken verstuur je deze via e-mail, waar ze verloren gaan in een web van honderden andere e-mails. Je wilt jouw job alert juist laten opvallen. Door onze integratie met WhatsApp zien –PING– jouw geselecteerde kandidaten jouw job alerts meteen op hun telefoon.

Een WhatsApp-bericht wordt door 99% van de kandidaten geopend. Mensen reageren ook veel sneller op een WhatsApp-bericht dan op een e-mail. Ook handig: de reactie van de kandidaat wordt direct in jouw ATS verwerkt. En onze virtuele recruitment assistent zit ook niet stil; er wordt namelijk direct een mailtje naar de betrokken recruiter gestuurd op het moment dat de kandidaat reageert.

Recruitment Tech Awards 2022

We hebben de Recruitmenttech.nl Awards gewonnen! Iedereen heel erg bedankt voor jullie steun en stemmen in de afgelopen tijd. We hadden het niet zonder jullie gekund!