De voordelen van het gebruik van WhatsApp voor het werven van Generatie Y

by Lars | 5 april 2023 | Blog

Het werven van millennials, ook wel bekend als Generatie Y, kan een uitdagende taak zijn voor veel organisaties. Deze generatie is opgegroeid in een wereld van technologie en sociale media en verwacht een hoog niveau van connectiviteit en communicatie. Een platform dat steeds populairder wordt voor recruiters is WhatsApp.

In deze blog zullen we de voordelen van het gebruik van WhatsApp voor het werven van Generatie Y onder de spreekwoordelijke loep nemen.

Directe communicatie

Een van de grootste voordelen van het gebruik van WhatsApp voor recruiters is de mogelijkheid om direct te communiceren met potentiële kandidaten. Millennials zijn gewend aan directe reacties en geven vaak de voorkeur aan berichten boven telefoongesprekken of e-mails. Met WhatsApp kunnen recruiters in realtime berichten verzenden en ontvangen, waardoor de wervingsprocedure een stuk efficiënter en responsiever wordt.

Verhoogde betrokkenheid

WhatsApp is natuurlijk heel informeel en het zorgt voor een meer conversatiegerichte benadering van communicatie. Dit helpt om de betrokkenheid bij potentiële kandidaten te vergroten. Recruiters gebruiken WhatsApp om vragen van kandidaten te beantwoorden, updates te geven over de sollicitatieprocedure en relevante informatie te delen over de organisatie en de functie. Dit helpt om een band op te bouwen met kandidaten en hun interesse in de functie te vergroten.

Persoonlijker

Het werven van millennials vereist een gepersonaliseerde aanpak, en WhatsApp helpt daarbij. Recruiters gebruiken WhatsApp om gepersonaliseerde berichten en op maat gemaakte informatie naar elke kandidaat te sturen, gebaseerd op hun vaardigheden, ervaring en interesses. Dit helpt om een positieve candidate engagement te creëren en de kans op een succesvolle werving te vergroten.

Toegankelijk en handig

Millennials zijn altijd onderweg en gebruiken vaak hun mobiele apparaten (telefoon, tablet, laptop) om mee te communiceren. WhatsApp is overal toegankelijk is, waardoor het een handige optie is voor zowel recruiters als kandidaten. Recruiters kunnen WhatsApp gebruiken om kandidaten op elk moment te bereiken, zonder de noodzaak van een formeel sollicitatiegesprek of vergadering.

Onder aan de streep kunnen we concluderen dat het gebruik van WhatsApp voor het werven van millennials verschillende voordelen biedt voor recruiters, waaronder directe communicatie, verhoogde betrokkenheid, meer personalisatie en toegankelijkheid. Door WhatsApp te gebruiken in het recruitmentproces kunnen recruiters een efficiëntere en effectievere wervingsprocedure creëren die voldoet aan de behoeften van de technologisch onderlegde en mobiel-georiënteerde generatie van vandaag.

Wil je meer weten over hoe Joboti jou kan helpen in jouw wervingsproces of hoe je jouw candidate engagement een boost geeft? Neem dan vandaag nog contact met ons op om een demo in te plannen en onze op AI gebaseerde chatbot-technologie in actie te zien.

Benieuwd hoe jij WhatsApp in kan zetten om je recruitment proces te optimaliseren?

Lees de whitepaper die je recruitment proces optimaliseert

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Joboti.nl - Whatsapp inzetten

Wij gaan verder als:

Toffe update: Joboti.com wordt binnenkort gemigreerd naar Textkernel.com voor een nog betere ervaring!