+31 (0)6-11751618

De recruitment chatbot die je conversie verhoogt

door | apr 1, 2019 | Geen onderdeel van een categorie | 0 Reacties

Als er 100 bezoekers op je vacaturesite komen, dan betekent dit niet dat je 100 sollicitanten hebt. En dat is maar goed ook! Want niet alle bezoekers zijn geschikte kandidaten. Jij wilt natuurlijk vooral díe personen spreken, die ook echt passen bij de functie die je open hebt staan. Zo helpt onze chatbot je om je conversie te verhogen.

De chatbot verleidt de ideale kandidaat

Het kan gebeuren dat jouw ideale kandidaat op je site beland, maar niet direct de vacature kan vinden die hij zoekt. Hij is in no-time weer weg en dat is zonde! Gemiddeld solliciteert slechts 3 procent van de bezoekers; 97 procent verlaat je site dus zonder gegevens achter te laten. Een chatbot biedt hier de oplossing. De recruitment chatbot spreekt je bezoeker direct aan. Deze kan nu op een eenvoudige manier aangeven wat voor baan hij zoekt en de chatbot helpt hem verder in zijn zoektocht. Op die manier komt hij mogelijk wel bij de vacature die hem op het lijf geschreven is. De eerste interesse is zo gewekt en jij weet al precies wat deze top kandidaat wil. Nu is het aan jou om hem verder te verleiden.

De eerste screening door de chatbot

Het kan ook zo zijn, dat jij een enorm populaire vacature online hebt staan. Je krijgt ladingen reacties binnen. Ook van enthousiaste sollicitanten die niet voor de functie in aanmerking komen. Iemand moet bijvoorbeeld in een specifieke regio wonen, een rijbewijs hebben of in het bezit zijn van specifieke certificaten. Dan heb je een dagtaak aan het beantwoorden van vragen en het eventueel afwijzen van sollicitanten. De chatbot helpt je dan met de eerste screening. Zo kun jij gesprekken inplannen met de personen die ook echt matchen met de functie.

De chatbot verhoogt je conversie

De recruitment chatbot helpt je dus de ideale kandidaat aan je te binden en de juiste profielen te filteren als het aanbod groot is. Zo verhoogt de recruitment chatbot jouw conversie. Benieuwd welke resultaten de chatbot Secretary Plus oplevert? Lees hier het interview met Marleen van USG.

Ontdek hoe onze oplossingen je
recruitmentproces verbeteren

Vraag nu een vrijblijvende online demo aan!