De chatbot als recruitment assistent

de chatbot als recruitment assistent
by Lars | 17 november 2021 | Blog

Ben jij ook zoveel tijd kwijt aan het plannen van afspraken met jouw kandidaten? En is deze administratieve kant van je baan niet per se je favoriet? Dan is het ideaal als je een chatbot als recruitment assistent hebt die dit voor je regelt. Jij kunt je dan focussen op waar je goed in bent: binden en boeien. En zo’n virtuele assistent is makkelijker geregeld dan je denkt.

De uitdaging van het plannen

Een afspraak met een kandidaat in je agenda zetten klinkt als een makkelijke taak. Maar als recruiter weet je dat er vaak nogal wat tijd overheen gaat voordat dit geregeld is. Langs elkaar heen bellen, e-mails over en weer sturen en een moment vinden dat jullie beiden schikt; vaak ben je al een week verder voordat je überhaupt een afspraak gepland hebt.

De chatbot als recruitment assistent

Een chatbot als recruitment assistent versnelt dit proces aanzienlijk. Hij kan worden gekoppeld aan jouw agenda en worden geïntegreerd met jouw ATS. Als de eerste selectie met de kandidaat gedaan is via de chatbot, kan er dus direct een afspraak ingepland worden. Dit betekent voor jou als recruiter een vlotter selectieproces en minder administratieve taken. Jouw kandidaat hoeft minder lang te wachten en heeft sneller duidelijkheid over zijn kansen. Hij of zij kan 24/7 zijn eigen intake plannen.

De chatbot zorgt voor kwaliteit en kwantiteit

Dankzij de chatbot als recruitment assistent verbind je direct de beste kandidaten aan je. Zodra iemand met een passend profiel interesse heeft in een vacature, kan hij meteen een moment inplannen om jou te ontmoeten. Ook als dit laat op de avond gebeurt of in het weekend. Uit de analyse bij onze opdrachtgevers blijkt dat bijna de helft van alle kandidaten buiten kantoortijden zijn of haar intake plant. Zo mis jij nooit meer de beste mensen die perfect passen op een vacature.

Als je een aanvraag hebt waarbij je grote groepen mensen zoekt, dan helpt de chatbot om selectiedagen te vullen. De chatbot verzorgt de pre-selectie voor je en plant gesprekken in. Zo heb jij met minimale input een maximaal gevulde selectiedag met goede kandidaten.

Minder administratie, meer verbondenheid

Hoe sneller iemand een afspraak met je heeft, hoe sterker iemand zich met je verbonden voelt. De chatbot helpt je dus niet alleen met administratieve taken, maar ook met het bouwen aan een relatie met je kandidaten. Ideaal dus, zo’n virtuele assistent. Joboti koppelt al aan Microsoft Outlook, Google Calendar en diverse agenda’s van ATS systemen.

Benieuwd naar alle mogelijkheden van onze chatbot als recruitment assistent? Plan dan hier een gratis persoonlijke demo in!

Benieuwd hoe jij WhatsApp in kan zetten om je recruitment proces te optimaliseren?

Lees de whitepaper die je recruitment proces optimaliseert

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Joboti.nl - Whatsapp inzetten