+31 (0)6-11751618

De chatbot als recruitment assistent

door | apr 17, 2019 | Geen onderdeel van een categorie | 0 Reacties

Ben jij ook zoveel tijd kwijt aan het plannen van afspraken met kandidaten? En is deze administratieve kant van je baan niet per se je favoriet? Dan is het ideaal als je een assistent hebt die dit voor je regelt. Zodat jij je kunt focussen op waar je goed in bent: binden en boeien. En zo’n assistent is makkelijker geregeld dan je denkt.

De uitdaging van het plannen

Een afspraak met een kandidaat in je agenda zetten klinkt als een makkelijke taak. Maar als recruiter weet je dat er vaak nogal wat tijd overheen gaat voordat dit geregeld is. Langs elkaar heen bellen, e-mails over en weer sturen en een moment vinden dat jullie beiden schikt: vaak ben je al een week verder voordat je überhaupt een afspraak gepland hebt.

De chatbot die afspraken voor je plant

Een chatbot versnelt dit proces aanzienlijk. Hij kan worden geïntegreerd met jouw agenda en het Recruitment systeem. Als de eerste selectie met de kandidaat gedaan is via de chatbot, kan er dus direct een afspraak ingepland worden. Dit betekent voor jou als recruiter een vlotter selectieproces en minder administratieve taken. Voor je kandidaat is het minder lang wachten en sneller duidelijkheid over zijn kansen. Hij of zij kan 24/7 zijn eigen intake plannen.

De chatbot zorgt voor kwaliteit en kwantiteit

Dankzij de assistentie van de chatbot verbind je direct de beste kandidaten aan je. Zodra iemand met een passend profiel interesse heeft in een vacature, kan hij meteen een moment inplannen om jou te ontmoeten. Ook als dit laat op de avond gebeurt of in het weekend. Uit de analyse bij onze opdrachtgevers blijkt dat de helft van alle kandidaten buiten kantoortijden zijn of haar intake plant. Zo mis jij nooit meer de beste mensen die perfect passen op een vacature.

Als je een aanvraag hebt waarbij je grote groepen mensen zoekt, dan helpt de chatbot om selectiedagen te vullen. De chatbot verzorgt de pre-selectie voor je en plant gesprekken in. Zo heb jij met minimale input een maximaal gevulde selectiedag met goede kandidaten.

Minder administratie, meer verbondenheid

Hoe sneller iemand een afspraak met je heeft, hoe sterker iemand zich met je verbonden voelt. De chatbot helpt je dus niet alleen met administratieve taken, maar ook met het bouwen aan een relatie met je kandidaten. Ideaal dus, zo’n virtuele assistent. Joboti koppelt al aan Microsoft Outlook, Google Calendar en diverse agenda’s van ATS systemen.

Ontdek hoe onze oplossingen je
recruitmentproces verbeteren

Vraag nu een vrijblijvende online demo aan!