+31 (0)6-11751618

Dankzij de chatbot 24/7 bereikbaar voor sollicitanten

door | mrt 19, 2019 | Geen onderdeel van een categorie | 0 Reacties

Waar jouw werkdag stopt, start de zoektocht naar werk voor veel van je sollicitanten. Want wat blijkt: bijna 45 procent van de mensen zoekt buiten kantooruren naar een baan. Gelukkig kun je contact leggen met deze potentiële kandidaten, ook als jij al lang en breed op de bank zit te Netflixen.

Houd goede kandidaten vast

Je doet er waarschijnlijk alles aan om kandidaten naar je vacatures te krijgen. Via vacaturesites en social media stromen de bezoekers je vacaturepagina binnen. Maar wist je dat nog minder dan vijf procent van de werkzoekenden op je site op ‘direct solliciteren’ klikt? Terwijl het grootste deel van de bezoekers wel met een reden op je pagina terecht komt. Als deze groep de kans krijgt om laagdrempelig contact te leggen, laat maar liefst 20 procent zijn gegevens achter. Maar hoe zorg je ervoor dat je met deze groep contact maakt, als je zelf niet meer achter je laptop zit?

Dat is wat een chatbot voor je doet

Een chatbot op je vacaturesite, die automatisch vragen van bezoekers beantwoordt. Zo helpt de chatbot jou met bereikbaar zijn voor kandidaten. De meeste recruiters zijn niet te beroerd om ’s avonds op de bank nog een appje te beantwoorden, maar uiteindelijk werk je toch maar zo’n 40 uur per week. Van de 168 uur die in een week zit, ben jij dus slechts een vierde van de tijd beschikbaar. Dankzij de chatbot vergroot je je bereikbaarheid. Bezoekers kunnen 24/7 bij je terecht en jij bent de volgende ochtend de eerste die hen belt. Dit geeft jou meer kans om een vacature te vervullen en verhoogt voor je kandidaat de kans op een passende baan.

Loop geen kandidaat meer mis

Met een recruitment chatbot haal je het maximale uit de traffic op je vacaturesite. De chatbot geeft antwoord op alle vragen van de bezoeker, juist als die het antwoord niet zo snel zelf kan vinden. En de chatbot weet precies welke vragen hij moet stellen om een geschikte vacature voor te stellen. Of zij natuurlijk. Koppel de naam en foto van een collega, of maak een fictief profiel aan. Deze simpele manier van informatie delen en contact leggen maakt van de oriënterende bezoeker een geïnteresseerde sollicitant. Ook als jij weekend viert.

Ontdek hoe onze oplossingen je
recruitmentproces verbeteren

Vraag nu een vrijblijvende online demo aan!