Conversie

Van de 100 kandidaten op je vacaturepagina, zal helaas slechts een klein aantal daadwerkelijk op de knop: Solliciteer klikken. Het gemiddelde aantal kandidaten dat daadwerkelijk solliciteert ligt ergens tussen de 2% en 5% van het totaal aantal bezoekers. Vaak is dat percentage voor mobiele gebruikers nog lager, omdat het sollicitatieformulier niet altijd goed werkt op een een mobiele telefoon.

Een chatbot kan dat percentage kandidaten verhogen, door bezoekers actief te vragen of ze interesse hebben in de getoonde vacature of, of ze bijvoorbeeld nog met een vraag zitten.

Joboti's virtuele recruiter staat 24/7 klaar voor de kandidaten op je website. Of ze zich nog aan het oriënteren zijn en graag nog een vraag willen stellen, of al verder zijn in het proces en hun gegevens willen achterlaten om een gesprek of interview in te plannen: een chatbot ondersteunt je kandidaat. Alle verzamelde kandidaatgegevens landen direct (via een API- koppeling) in het ATS of recruitment systeem dat je gebruikt.
 

Sinds onze klanten Joboti's chatbot gebruiken, ontvangen zij meer sollicitaties. Ook  merken zij een groei in het aantal kandidaten en bezoekers dat zich inschrijft voor een job alert of een vacature nieuwsbrief.

Contact

Koningin Wilhelminaplein 1, Amsterdam
+31 (0)6-11751618
Info@joboti.com

© 2020 Joboti.com

  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • YouTube