In welke chatkanalen kun je de chatbot gebruiken?

Je kunt je HR of Recruitment chatbot natuurlijk eenvoudig aan je website koppelen. Maar ook simpel via WhatsApp en Facebook Messenger of in Microsoft Teams.

Chatbot in WhatsApp

Al je kandidaten beschikken over WhatsApp, nou vooruit, bijna al je kandidaten. WhatsApp staat bijna bij iedere kandidaat in de top 3 van Apps die ze dagelijks en misschien wel ieder uur gebruiken. Sinds kort kun je onze recruitment chatbot eenvoudig koppelen aan WhatsApp. Je hebt een WhatsApp business account nodig dat je koppelt aan een telefoonnummer. Dat kan een mobiel nummer zijn, maar ook gewoon het vaste nummer van je organisatie. Alle gesprekken die onze chatbot voert met kandidaten in WhatsApp worden volledig gelogd en geregistreerd in je recruitment systeem. Op die manier is iedereen altijd op de hoogte en volledig GDPR proof.

Voordelen WhatsApp chatbot

  • 99% van je kandidaten gebruikt WhatsApp dagelijks
  • Kandidaten reageren (veel) sneller op WhatsApp dan op een mail of voicemail
  • Alle WhatsApp gesprekken met onze chatbot worden gelogd in je ATS
  • Het beantwoorden van (sollicitatie-) vragen via chat wordt door kandidaten als prettiger ervaren dan via een sollicitatieformulier;
  • Kandidaten laten in een dialoog bewezen meer gegevens achter dan in een formulier

 

 

 

Chatbot op je recruitment website

Op het moment dat kandidaten je website bezoeken of een vacaturepagina bekijken kan een virtuele assistent ze ideaal op weg helpen. Onze data laat zien dat meer dan de helft van de kandidaten buiten de reguliere kantoortijden je website bezoekt, op momenten dat je lekker van je avond aan het genieten bent (of van het weekend). Je virtuele assistent is 24/7 aan het werk en kan kandidaten (of je opdrachtgevers) op je site direct helpen. Je bepaalt zelf op welke pagina’s de chatbot zichtbaar is. Uiteraard is het chat venster geheel aan te passen aan de (huis)stijl van je website.

Chatbot in Facebook Messenger

Bereik je kandidaten via Social Media? En adverteer je bijvoorbeeld op Facebook? Onze virtuele assistent kan gekoppeld worden aan Facebook Messenger en 24/7 kandidaten te woord staan. Om vragen te beantwoorden, maar bijvoorbeeld ook om ze direct in Facebook te laten solliciteren. Alle verzamelde gegevens worden direct opgeslagen in je eigen ATS.

HR chatbot in Microsoft Teams

Om eenvoudig met je collega te chatten, gebruik je misschien wel Teams. Vooral in deze bijzondere tijden is het heel eenvoudig om op afstand toch snel even een berichtje te sturen. We kunnen nu ook onze HR chatbot in Teams koppelen. Dat betekent dat onze virtuele assistent, net als je overige collega’s, heel makkelijk in Teams te bereiken is. Je kunt haar (of hem) eenvoudig een HR vraag stellen, bijvoorbeeld over verlof of over een nieuwe onkostenregeling.