+31 (0)6-11751618

Chatbots kunnen fases van sollicitatieproces optimaliseren

door | nov 6, 2020 | Geen onderdeel van een categorie

Joboti en CM vertelde tijdens Demo_Day over de mogelijkheden van een chatbot in combinatie met WhatsApp. ”Onze chatbot in WhatsApp kan kandidaten helpen met vragen maar ook helpen om te solliciteren. Als ze eenmaal in je ATS/recruitmentsysteem staan, kunnen we ook vanuit dat systeem door middel van WhatsApp heel snel contact met ze leggen.

Joboti bouwt virtuele recruiters die op een website kandidaten kunnen helpen met meest gestelde vragen direct te beantwoorden, 24/7 of ze door chat te laten solliciteren en dat kan een web chatbot zijn maar dat kan tegenwoordig ook, in samenwerking met CM, via WhatsApp. ”Wij zien dat veel kandidaten WhatsApp een heel prettig kanaal vinden om te solliciteren en eigenlijk ook veel leuker vinden dan via een formulier te solliciteren en onze opdrachtgevers ervaren ook een hogere conversie.”

 ‘’Dus onze chatbot in WhatsApp kan kandidaten helpen met vragen maar ook helpen om te solliciteren. Als ze eenmaal in je ATS/recruitmentsysteem staan, kunnen we ook vanuit dat systeem door middel van WhatsApp heel snel contact met ze leggen. Korte vragen stellen, of ze bijvoorbeeld geïnteresseerd zijn in een nieuwe opdracht of dat ze beschikbaar zijn of ze op de hoogte houden van hun sollicitatieproces.”


Ontdek hoe onze oplossingen je
recruitmentproces verbeteren

Vraag nu een vrijblijvende online demo aan!